Ring til os på: 21 63 07 03

Lær at skrive godt til det nye Aula

Aula er landet. Og det gik ikke stille for sig. 2019 begyndte med en heftig debat i nyhedsmedier og på sociale medier om mængden af informationer til forældrene. Regeringens stresspanel ville aflyse AULA og ønskede sig kontaktbogen i skoletasken tilbage. Andre ønskede sig blot en mere gennemtænkt brug af den digitale kommunikation med forældrene. Det eneste ledige standpunkt var vist nok flere og længere tekster – det har ingen tilsyneladende savnet!

På det nye Aula bliver det en vigtig opgave at finde den rette balance. Det skyldes, at vi skal skrive til forældre med vidt forskellige forudsætninger og behov. Nogle forældre kaster sig med glæde ind i samarbejdet, både med skolen/institutionen og med de andre forældre. De nyder at følge med i barnets hverdag og bruger informationerne som afsæt for dialog derhjemme. Andre forældre finder det svært at bevare overblikket, når der er for meget information: Hvad er vigtigt? Er der noget, jeg skal gøre som forælder – hvilke forventninger og krav er der til mig?

Den vanskelige balance handler om at tilgodese begge behov: Vi skal kommunikere så lidt som muligt og samtidig nok! Her bliver det brug for alle vores retoriske evner – og nogle klare rettesnore. Dette kursus giver ideer og værktøjer til, hvordan vi kan dele informationer på Aula overskueligt og tilpas enkelt. Både, når du skriver til den ressourcestærke forælder – og til den, der langt fra er en læsehest. Du lærer også, hvordan du selv kan spare tid i skriveprocessen, så du skyder genvej til god kontakt.

 

Kontakt os og få et godt tilbud til din skole eller din kommune.